Місяць кібербезпеки - 2021

#Кіберджура є невід'ємною частиною кібербезпеки в сучасних кібервійнах. Хто б що як мудро не казав, усе починається зі смислів, цінностей і розвитку технологій. Та усе ламається на технологіях і закінчується на збочених смислах і перекручених цінностях.Технології роблять нас або вільними, або рабами чиїхось інтересів, ідей і смислів. Без сучасних технологій рано чи пізно стають частиною Культу Карго, який створюють ті, хто володіє технологіями. 
Україна приєдналась до європейської традиції і четвертий рік поспіль проводить Місяць кібербезпеки, який розпочнеться 1 жовтня 2021 року при підтримці РНБО України, Держспецзв’язку, Кіберполіції МВС України.
Серед головних трендів Місяця кібербезпеки 2021 року будуть перенесення практичних напрацювань з питань кібербезпеки в регіони; розвиток співробітництва бізнесу і влади з формування безпечного кіберпростору країни; покращення інформаційної взаємодії. Для Кіберджури головним завданням буде "
запровадження у системі військово-патріотичного виховання та системі територіальної оборони навчальних програм підготовки та проведення практичних навчань у сфері кібербезпеки", яке визначене в Стратегії кібербезпеки України  «Безпечний кіберпростір – запорука успішного розвитку країни», затвердженої Указом Президента України №447/2021 від 26 серпня 2021 року.
Беата Куркуль. З колекції ТСО України, 2020

21. Онлайн конференція "Інструктивно-методичне заняття для виховників Мережевих команд Джура-Кіборг Командно-штабної гри “Кіберджура - вересень 2021 року // НКЦК РНБО України, Мережева громадська організація “Міжнародна академія геоінформатики” (МГО МАІ), освітні заклади. 
Підготовка до заходу 05 вересня 2021 року в приміщенні Центру реабілітації "ЯРМІЗ". Реєстрація кандидатів у виховники Мережевих команд Джура-Кіборг https://forms.gle/KnY1dchiLqEdnMn76 .
 
23. Презентація ГІС- проектів в хмарних технологіях команд Джура-Кіборг КШГ “Кіберджура” на тему “Життєвий шлях історичних постатей України” - День захисників і захисниць України 14 жовтня 2021 року // НКЦК РНБО України, Директорат інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міністерства борони України, МГО “Міжнародна академія геоінформатики”.
24. Конкурс інтегрованих уроків в хмарних технологіях серед команд Джура-Кіборг КШГ “Кіберджура” на тему “Облаштування всесвітнього українського кіберпростору” - на День Збройних Сил України 6 грудня 2021 року // НКЦК РНБО України, Директорат інформаційної політики у сфері оборони та стратегічних комунікацій Міністерства борони України, МГО “Міжнародна академія геоінформатики”.
25. Створення мережі кібербезпеки на базі Ігрової кібер-платформи Національного координаційного центру кібербезпеки РНБО України – з лютого 2021 НКЦК // РНБО України, ТСО України, МГО МАІ.
26. Інтелектуальнийконкурс ідей та інновацій “Вікно Овертона” для КШГ “Кіберджура” - Постійно, раз на місяць // МГО МАІ, письменники, журналісти, користувачі ГІС.

Коментарі

  1. Метавсесвіт — це цифровий всесвіт, до якого користувач долучається за допомогою гаджета — комп'ютера, смартфона, окулярів віртуальної реальності — та мережі.

    У метавсесвіті користувач не просто переглядає контент, а перебуває в середині нього.

    Головною його особливістю має бути можливість аватара без перешкод переміщуватись між різними віртуальними світами разом з доступними ресурсами. Умовно, у метавсесвіті користувач може їздити на Lamborghini Gallardo з гри Need For Speed зі снайперською гвинтівкою з Counter-Strike.

    Такі можливості дозволять створити віртуальну економіку й монетизувати час, проведений у віртуальній реальності. Тож не дивно, що про реалізацію проєктів метавсесвіту останнім часом заявили чимало великих компаній.
    https://www.epravda.com.ua/publications/2021/09/7/677544/

    ВідповістиВидалити
  2. 13.09.2021, 17:26 https://www.rnbo.gov.ua/ua/Diialnist/4995.html?fbclid=IwAR2ghqmxe7RMWKcxbyOSJG4uU1ms0f6OVFXuNl9bJ30nFd2vADuw9xPx43I
    О. Данілов провів нараду з питань створення кібервійськ

    Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів нараду щодо виконання рішення РНБО України від 14 травня 2021 року «Про невідкладні заходи з кібероборони держави», уведеного в дію Указом Президента України від 26 серпня 2021 року № 446.

    Відповідно до цього Указу Кабінетові Міністрів України доручено у двомісячний строк розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо створення та функціонування у системі Міністерства оборони України кібервійськ.

    Участь у нараді взяли Голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь, Генеральний директор Директорату трансформації та інформаційної безпеки у сфері оборони Міністерства оборони України Сергій Максимов та його заступник Сергій Галушко, заступник Керівника Офісу Президента України Роман Машовець, заступник Секретаря РНБО України Сергій Демедюк, фахівці Апарату Ради.

    Відбувся обмін думками стосовно обсягу матеріально-технічних та фінансових ресурсів, необхідних для створення та забезпечення їх належного функціонування, комплектування особового складу кібервійськ, їх основних завдань тощо.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?