Ігрові платформи "Кіберджури": JCATS

На завершальному етапі  Командно-штабної гри "Кіберджура", що передбачає участь в ігрових сценаріях із застосуванням АСУВ "Славутич" та Інтеграційної платформи "Дельта", її учасники зможуть ознайомитися і провести змагання в Системі імітаційного моделювання JCATS в Центрі імітаційного моделювання Національного університету оборони імені Івана Черняховського.

Центр імітаційного моделювання призначений для проведення заходів оперативної та бойової підготовки в інтересах Збройних Сил України з використанням сучасних систем імітаційного моделювання бойових дій та є центральним підрозділом, на який покладаються завдання організації, координації та методичного забезпечення заходів з впровадження технологій імітаційного моделювання в систему підготовки військових фахівців, а також заходів щодо розвитку системи імітаційного моделювання в Збройних Силах України. Застосування імітаційного методу навчання та тренажерів дає змогу заощаджувати державні ресурси (паливо та боєприпаси), зберігаючи моторесурс техніки, передусім, бойових машин.

Планується, що протягом кількох днів у Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського на базі центру імітаційного моделювання для найкращих учасників КШГ "Кіберджура" будуть поведені  комплексні групові вправи на основі розробок українських науковців. Разом зі слухачами випускного курсу командно-штабного інституту застосування військ (сил) Джури-Кіборги відпрацюють навички управління, використовуючи систему імітаційного моделювання JCATS.


 Система імітаційного моделювання JCATS – це інтерактивний засіб моделювання, який дозволяє імітувати дії за участю багатьох сторін на рівні до окремих одиниць та використовується як засіб для проведення об’єднаних навчань, аналізу, досліджень, планування та розіграшу поставлених завдань. JCATS передбачає три основних фази її застосування:

  • підготовка даних сценарію;
  • моделювання в режимі реального часу;
  • аналіз проведених дій.

Станом на кінець 2019 року в Україні було розгорнуто 15 центрів імітаційного моделювання. Система JCATS надає можливість моделювати бій, створювати дуельні ситуації, вести боротьбу у реальному масштабі часу. До занять залучаються фахівці механізованих танкових військ, ракетних військ і артилерії, розвідки і військ протиповітряної оборони Сухопутних військ. За визначеним сценарієм учасники управляють тактичними групами, які рухаються за маршрутом та ведуть основні види бою (одна група – наступальний, інша – оборонний). В ситуації, яку розігрують, використовують досвід застосування військових частин та підрозділів Сухопутних військ в АТО. Рішення, які приймають слухачі, оцінює система імітаційного моделювання.


Крім імітаційного методу навчання, який застосовують у Центрах імітаційного моделювання, також використовують системи віртуального бойового середовища та ті, що імітують вогневий контакт. Ідеться про лазертаг та MILES. MILES, між іншим, з допомогою відповідного програмного забезпечення на деяких навчаннях об’єднується із JCATSом і дає змогу відображати на екранах управлінських структур дії підрозділів на місцевості в реальному часі.

Імітаційне моделювання (ІМ) - це спроба відтворення існуючої реальності (людей, дій, умов і т. ін.) методами функціональної реалізації моделей у межах певного проміжку часу. ІМ сьогодні стало потужним інструментом у всьому світі та використовується для підготовки командирів та штабів діям під час планування та ведення операцій.

Командно-штабне навчання (КШН) або Командно-штабна гра (КШГ) є основною формою підготовки органів управління. Для проведення КШН і КШГ в збройних силах широко застосовуються засоби ІМ, тому знання можливостей ІМ дуже важливе для фахівців органів управління національними та регіональними проектами із залученням великої кількості учасників, особливо, дітей. Саме під час ІМ мають бути виявлені та осмислені очікувані результати реалізації проекту та ризики і загрози для дітей.

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).

Коментарі

  1. Можемо провести опитуваннясеред студентів коледжу щодо зацікавеності взяти участь

    ВідповістиВидалити
  2. актуалізація питання https://youtu.be/bKRf_Pdb78I

    ВідповістиВидалити
  3. Національний університет оборони України імені Івана Черняховського
    8 год ·
    🇺🇦🇺🇸За участі американських експертів в університеті презентовано систему імітаційного моделювання JTLS-GO для оперативного рівня
    Сьогодні, 17 січня 2021 року, у Національний університет оборони України імені Івана Черняховського за участі інструкторів США розпочалася демонстрація можливостей системи імітаційного моделювання #JTLS_GO (Joint Theater Level Simulation – Global Operations), що призначена для моделювання воєнних дій на оперативному рівні.
    Захід проходить на базі центру імітаційного моделювання університету. Протягом чотирьох днів представники іноземної делегації – розробники системи імітаційного моделювання JTLS-GO – ознайомлять фахівців університету зі структурою, специфікою та основними можливостями даної системи.
    Під час демонстрації представниця американської делегації пані Елен Роланд наголосила, що основною відмінністю JTLS-GO від вже звичної для ЗС України системи JCATS, призначеної для тактичного рівня, є широкий функціонал імітаційного моделювання на оперативному рівні. Система дозволяє планувати та керувати діями видів та родів військ (сил), а також логістичним забезпеченням в умовах виконання бойових завдань.
    У свою чергу представник уряду США пан Ендрю Ехолс зазначив, що систему імітаційного моделювання JTLS-GO планується використовувати під час багатонаціонального командно-штабного навчання #Viking_2022.
    Детальніше за посиланням➡ https://bit.ly/3fzGuHX
    U.S. Embassy Kyiv Ukraine

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?