Ігрові платформи "Кіберджури": АСУВ "Славутич"

 Автоматизована система управління військами “Славутич” розроблена в Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського для підвищення ефективності управління військами (силами) від стратегічного до тактичного рівнів управління при підготовці і веденні операцій (бойових дій). В ній автоматизовані найбільш складні і трудомісткі процеси управління, які мають місце на всіх етапах і фазах оперативного планування та ведення операції (бою). 

У ВПГ "Кіберджура" на застосування АСУВ "Славутич" покладаються наступні задачі:
- демонстрація організаторам, виховникам і учасникам військово-патріотичної гри (ВПГ) "Сокіл"/"Джура" сучасного рівня розвитку інформаційно-комунікативних технологій (ІКТ), які використовуються для аналізу та управління складними об'єктами і процесами в режимі реального часу;
- формування уявлення у учасників ВПГ "Кіберджура" про сучасні підходи та інструментарії для управління міністерствами, відомствами, адміністративно-територіальними одиницями  (область, район, об'єднана територіальна громада (ОТГ), місто, селище, село);

- формування навичок у створенні систем управління соціально-значущими процесами (туризм, екологія, демографія, управління публічними ресурсами тощо) для профорієнтації молоді та подальшого застосування у власних життєвих стратегіях (наприклад, https://geoportalua.com/).
Всеукраїнський портал геоданих: куди рухається наука і бізнес.
 Виходячи із завдань та складності предметної області управління в означених сферах, у т.ч. військами, і,як наслідок, складності побудови її адекватної моделі, функціонування засобів автоматизації здійснюється в умовах інформаційної та реалізаційної неоднорідності, розподільності і автономності.   
 1. Лекція Петра Івановича Стужука

2.Лекція Петра Івановича Студука

3. Лекція Петра Івановича Стужука

Лекції Петра Івановича Стужука присвячені підготовці до проведення інноваційного пілотного проекту - КШГ "Кіберджура". Проект націлений на підготовку молоді до забезпечення обороноздатності України на рівні ГЕОІНФОРМАЦІЙНИХ СИСТЕМ. 

Національний університет оборони України ім. І. Черняховського звертається до виховників, викладачів, батьків учнів і школярів з наступним: 

«Запрошуємо усі зацікавлені організації та установи до співпраці за напрямком виховання та підготовки молоді до оборони держави з використанням сучасних інформаційних технологій. З новинами і відеоматеріалами підготовки та проведення КШГ “Кіберджура” можна ознайомитися на сайті Національного університету оборони України імені Івана Черняховського: nuou.org.ua. З питань розгортання та налаштування елементів АСУВ “Славутич” у школах та інших навчальних закладах звертайтесь по тел. 044 271 08 94, контактна особа – Клінкіна Наталія Андріївна».

Майстер-клас полковника Олександра Володимировича Рапути 16 лютого 2023 року.

Майстер-калс проведено при підготовці моделювання бою під Крутами для ліцеїстів Львова і Острога.

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).

 

Коментарі

  1. Порівняння американських і радянських (після усунення американцями частини технологічних та конструкторських дефектів і промахів) технологій минулої війни http://udachnyj-enot.com.ua/kakoj-tank-byl-luchshe-t-34-ili-shermana-m4a2/?_utl_t=fb&fbclid=IwAR1DTUTfdeUuvyTrtmqmrGxh6ZV3E_WJgqnETB3tL-_YUUIJrteyRNKy_UQ .
    Сьогодні технології зміщуються у інші виміри і страти. Але жертвам радянської (московської) пропаганди бажано не забувати уроки Другої світової війни і не від маразматика генерала армії Гарєєва.

    ВідповістиВидалити
  2. Без патріотичного виховання не здобудемо перемоги. https://www.radiosvoboda.org/a/26961747.html

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?