"Місяць кібербезпеки - 2022" для Кіберджури починається в Сумах з Конотопської битви

У Кіберджури старт "Місяця кібербезпеки - 2022" почався в Сумах ще до початку офіційного затвердження плану проведення на національному рівні. І розпочали його завдяки зусиллям голови Сумського осередку ВУТ "Просвіта" Олексія ШЕВЧЕНКА і Голови Громадської ради при Сумській Облдержадміністрації Олега ТУЛЯКОВА. ... З офіційної хроніки події можна дізнатися, що Іван ГАЛЕНКО "запропонував створити модель Конотопської битви 1659 року, що мала важливу роль у історії України". Це ключові слова. Під час організації та проведення КШГ "Кіберджура-Крути" з'ясувалось, що подібні моделювання історичних битв за допомогою генштабівських мап 1947-го року проводять курсанти військових навчальних закладів в межах загальновійськових дисциплін. То чому б школярам не допомогти генералам осучаснити вишкіл майбутніх офіцерів?

Приємно зазначити, що завдяки згаданим вище організаторам зустрічі "до обговорення долучились історики, громадські діячі, освітяни, військові, зокрема, голова правління Сумського обласного товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка Олексій ШЕВЧЕНКО наголосив на важливості широкого запровадження "Кіберджури" для патріотичного виховання молоді.

Голова Сумської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, учасник бойових дій Олег КОРНІЄНКО підтвердив ефективність моделювання реальних ситуацій у підготовці сучасних воїнів, а також висловив готовність надати допомогу у підготовці моделі Конотопської битви.

Директор Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 19 ім. М.С. Нестеровського Богдан СЮРКАЛО поділився досвідом участі школярів у проєкті "Кіберджура".

Свою готовність сприяти запровадженню проєкту висловили заступник голови Сумської облдержадміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Андрій БІРЮКОВ, начальник обласного управління молоді. та спорту Євген ПОХОДНЯ та заступник директора обласного Департаменту освіти і науки Юрій ХАРЛАМОВ".

Підсумки події широкій глядацькій аудиторії Сумщини розповіли ввечері на "Суспільному": 

 

І, згідно Академічного правила професора університету "на сьомий раз переказу сам зрозумів теорему", ранком перед гостинами у чарівної пані Тамари ще раз спробували переконати сумчан у слушності та перспективах Кіберджури. Цього разу - за допомогою радіо.

Ранковий ефір з Борисом Майоровим тут >>>.

В Києві уже чекала нарада в МОН України щодо військово-патріотичного виховання і питання з префіксами "кібер" у словах на тій нараді нарешті не було останнім. Не обійшлося і без "професора університету" - коли хтось (не всі таємниці можна розказувати ворогам) почав пояснювати, що ГІС для освіти - це "школи на мапі"... Тим "цифровізаторам" повчитися б у джур-кіборгів з десятого класу...

Підписуйтеся на канал "Кіберджура" https://t.me/kiberdjura щоб дізнатися більше.

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ "Кіберджура" - Студія "TV-7 production" (https://tv7.studio).    

Наступний з анонсованих заходів.
#Кіберджура: Життєвий шлях видатних жінок України - старт "Місяця кібербезпеки - 2022".

Zoom-конференція з керівниками закладів середньої освіти та відділів освіти 17 лютого 2022 року була організована за сприяння Управління освіти і науки Сумської ОДА та Сумського осередку ВУТ "Просвіта".
Топ-10 статей українського експорту за 2021 рік❗️
Загалом український експорт товарів та послуг за 2021 рік становить 81,4 млрд доларів США.
Експорт товарів з України за 2021 склав 68,2 млрд доларів США, що на 38,3% більше, ніж у 2020 році.
Експорт послуг у 2021 році склав 13,2 млрд доларів США, що на 14% більше 2020 року.
Найбільше товарів за минулий рік Україна експортувала до Китаю на 8 млрд дол. США (на 12,7% більше, ніж за 2020 рік), Польщі на 5,23 млрд дол. США (на 59,7% більше) та Туреччини на 4,14 млрд дол. США (на 70,0% більше).
Найбільше послуг за 2021 рік Україна експортувала до Російської Федерації на 1,94 млрд дол. США (на 26,6% менше, ніж за 2020 рік), США на 1,90 млрд дол. США (на 34,0% більше) та Швейцарії на 1,16 млрд дол. США (на 49,1% більше).
Майже третина всього українського експорту послуг у 2021 році – це IT-послуги. А транзит газу приніс менше валюти, ніж іноземні літаки, які користувались українським авіапростором.
Топ-10 українського експорту за 2021:
▶️ 6,91 млрд доларів США - руди та концентрати залізні;
▶️ 6,40 млрд доларів США - олії соняшникова, сафлорова;
▶️ 5,89 млрд доларів США - кукурудза;
▶️ 5,07 млрд доларів США - пшениця і суміш пшениці та жита;
▶️ 4,09 млрд доларів США - напівфабрикати зі сталі;
▶️ 3,86 млрд доларів США - комп'ютерні та інформаційні послуги;
▶️ 3,74 млрд доларів США - прокат з вуглецевої сталі;
▶️ 1,73 млрд доларів США - послуги повітряного транспорту;
▶️ 1,69 млрд доларів США - насіння свиріпи та ріпаку, подрібнене або неподрібнене;
▶️ 1,68 млрд доларів США - послуги турбопровідного транспорту.
У 2021 році Україна збільшила експорт як товарів, так і послуг. А експорт IT-послуг зростає з такою швидкістю, що залишилось лише 5 позицій в товарному експорті, які його перевищують. За декілька років програмісти можуть обігнати і їх.
Але експорт робочої сили приніс  ▶️ 16 млрд доларів США - гудбай Ваші пенсії, дорогі вчителі!
Або економічний націоналізм у НПВ, або навіщо старикам зуби?

Коментарі

  1. ☑️ проводити командно-штабні кібернавчання стратегічного рівня, а також тематичні кібернавчання та тренінги за участю представників державного та приватного секторів;
    ☑️ забезпечити координацію наукового співтовариства під час проведення наукових досліджень і розробок у сфері кібербезпеки та залучення його до заходів з реалізації державної політики у сфері кібербезпеки;
    https://www.president.gov.ua/documents/372022-41289?fbclid=IwAR2-vDGOHM5CDWv-orkwGr5951qnQVODraDfHGb0DLSbg8WsXbz_ISVVkgE
    Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 30 грудня 2021 року "Про План реалізації Стратегії кібербезпеки України"

    ВідповістиВидалити
  2. "Під час бойових дій у місті ті, хто наступав, широко користувалися 3D-мапами району боїв із можливістю деталізації. Це давало змогу планувати та здійснювати атаки в окремих будинках і забудовах, кварталах і загалом підвищувало ефективність дій штурмових підрозділів". Гарна реклама втрачених грошей і часу https://tyzhden.ua/Society/239385

    ВідповістиВидалити
  3. Суспільне ... https://suspilne.media/203352-konotopska-bitva-v-gri-so-vidomo-pro-kiberdzuru/ Але чогось особливого після публікації не помітно...

    ВідповістиВидалити
  4. Чи є сьогодні різниця між Сумською областю і Фінляндією? https://localhistory.org.ua/texts/statti/uiavit-finliandizovanu-ievropu/?fbclid=IwAR2U8xa6OgkWYrsK9O2ukn_d18JZyzVbhNEo7hglghTGUBTSoFGhxZ2Bl0c

    ВідповістиВидалити
  5. До теми презентації
    https://site.ua/tonya.karimova/ne-pora-li-kremlyu-obratit-svoi-vzor-na-severnyi-kavkaz-i7nprq2?fbclid=IwAR1Rm0FRlESGel6VAs38Ek8eZ7PAtP7_PGYx970Buqpjh6MsDMPjJ0wjXdY

    ВідповістиВидалити
  6. 17 лютого 1664 року в Новгород-Сіверському було вбито блискучого полководця, який мав шалений авторитет серед козаків, стратега, далекоглядного політика та істинного патріота української держави, який став легендою ще за життя – Івана Богуна. Його слава гучно лунала далеко за межами України. Високоосвічена людина, він вивчав в Європі фортифікацію, фізику, математику, мови. Як і Богдан Хмельницький, був одним з п'яти організаторів визвольної війни.
    Все життя він чітко стояв на державницьких принципах, не хотів підпорядковуватись ані польському королю, ані московському царю, і завжди виступав за незалежну українську козацьку державу Війська Запорозького. Саме тому він зі своїм військом не приносив присяги російському цареві.
    Хоча разом з Данилом Нечаєм він був політичним опонентом Богдана Хмельницького, не погоджувався з його курсом на союз з Москвою, виступаючи виключно за військовий союз, водночас засуджуючи підписання Білоцерківської угоди 1651 року, яка передбачала політику поступок Польщі і зменшення козацького реєстру, а той, в свою чергу, вважав його претендентом на гетьманську булаву, існує версія, що Богун був єдиним полковником, який врятувався від переслідування Богданом Хмельницьким.
    Незважаючи на важкі стосунки з Хмельницьким, Іван Богун був перш за все людиною честі і порядности. Коли під час Дрижипільської битви в 1655 році Богдан Хмельницький разом з московським воєводою потрапив до повного кільцевого оточення, його врятував саме Іван Богун, до того врятувавши Умань, також вирвавшись з оточення. В критичний для України момент він думав перш за все про Богдана Хмельницького як про символ боротьби українського народу за незалежність. Державність була найважливішою.
    Всі сучасники Івана Богуна відзначали його розум, хитрість, хоробрість і талант полководця. В обороні та стратегії йому не було рівних, а битва за Вінницю стала найвеличнішою в історії України. В багатьох випадках історії війни він рятував військо навіть в тих ситуаціях, де поразка здавалась неминучою. За здатність заманювати ворога в ополонки та пастки, ніби гіпнотизуючи, його називали «характерником».
    Він мав непересічні дипломатичні здібності і разом з Юрієм Немиричем та Іваном Ковалівським долучився до укладення першої і єдиної в історії України XVII століття угоди зі Швецією, внаслідок якої кордони України могли б були значно розширені. Але цей проект вдалось втілити лише частково.
    В 1662 році під час повстання проти польської влади на Правобережній Україні, Богун був заарештований шляхтою та ув’язнений. Зазвичай, коли хтось з козацької старшини йшов проти Речі Посполитої, він закінчував життя на пласі, але Богуну життя зберегли. На його захист виступила частина шляхти, а потім і сам король, якому його смерть була невигідна. Богуна звільнили в обмін на можливість походу на Лівобережну Україну, яка на той момент вже підпорядковувалась Москві. Його було призначено наказним гетьманом.
    Але, внаслідок підлої зради в козацькому таборі, Богуна було звинувачено в прихильності Московії, його викликали на засідання воєнноі ради на чолі з королем під Новгород-Сіверський. Богуна спробували арештувати, зав'язалась сутичка, і його було вбито. Його смерть була вигідна ворогам України.
    Іван Богун гідно провів своє життя, ніколи не зрадивши принципам. Україна була дійсно понад усе.

    ВідповістиВидалити
  7. Комбат
    https://mind.ua/publications/20240258-bataljon-imeni-ilona-maska-yak-zvichajnij-pidrozdil-teroboroni-peretvorivsya-na-zagin-kiborgiv?fbclid=IwAR3O37qSuOh79hudgArLsM6lREu1dTfab_UtHaKkDsXS515F3LiyDBJ_ooc

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?

#Андрофаги