Лідери і реальність

Один із сучасників створення ЦРУ, американський бригадний генерал Вашингтон Плетт у своїй книзі "Інформаційна робота стратегічної розвідки. Основні принципи" (Platt, W. Strategic Intelligence Production. Basic Principles. — New York: Frederic A. Praeger, 1957) акцентує увагу не тільки на об'єктах інтересу, а і на ментальності громадян країн, де знаходяться такі об'єкти. І на сьогодні, як показує досвід, у сфері освіти та виховання молоді ми маємо таку картину (фото з Фейсбуку). Ви особисто стикаєтеся з подібною ж реальністю?

Еволюційна відстань між поколіннями.

Можна сперечатися про деталі, але реальність підтверджується наслідками. Молодь хоче виїхати туди, де кращі технології та краща якість життя, а більшість батьків вважають, що це нормально. Про перемогу дурості батьків, які інвестували усе життя в добробут і процвітання сусідніх країн-конкурентів щоб їм не було кому подати води на старості літ, було розглянуто раніше, в іншому пості. Проте, там де адекватно усвідомили реальність, там можна говорити про лідерство.
15 травня 2021 року у львівському Ліцеї імені Героїв Крут був день "відкритих дверей". Такі заходи проводять усі заклади освіти, які хочуть отримати більш-менш якісних абітурієнтів в умовах демографії що падає. І чим заклади освіти можуть зацікавити майбутніх школярів чи ліцеїстів? Звичайно, привітливістю персоналу і грамотними презентаціями, якісним освітнім простором, обладнанням та обіцянками щасливого майбутнього: "якісними робочими місцями які приносять радість" згідно з однією з глобальних цілей Європейського Союзу. А тепер питання: які спроможності у навчального закладу дотриматися такої обіцянки? Якими технологіями володіє школа щоб забезпечити своєму випускнику "якісне робоче місце яке приносить радість"? І відповідь на це питання дав колектив Ліцею імені Героїв Крут завдяки Глобальному проекту модернізації освіти у світі та хмарним технологіям від Esri.

Ліцеїсти команди "Джура-кіборг - КРУТЯНИ" під час Дня відкритих дверей 15 травня 2021 ознайомили відвідувачів з результатами своєї роботи зі створення інтерактивних карт-розповідей за допомогою ГІС-технологій та продемонстрували уміння програмувати і керувати польотом квадрокоптерів.

Команда "Джура-Кіборг-КРУТЯНИ" 15 травня презентувала свою роботу під час Дня відкритих дверей у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Дякуємо МГО "Міжнародна академія геоінформатики" за сприяння у доступі до сучасних ГІС-технологій.
Методист ліцею Пашуля Галина Ярославівна розповіла відвідувачам про застосування ІКТ в освітньому процесі, міжнародну співпрацю та проектну діяльність, зокрема про участь ліцеїстів у підготовці до КШГ "Кіберджура". Віце-сержант Томас Медейка  і ліцеїсти Андрій Дулачик та Владислав Аннич розповіли про спільний українсько-литовський проект зі створення інтерактивних карт-розповідей про життя і діяльність Євгена Коновальця, створених за допомогою ArcGIS Story Maps. Віце-сержант Вадим Бондарчук з ліцеїстами Владиславом Корчугановим і Павлом Левицьким продемонстрували можливості програмування та керування польотом квадрокоптерів DJI Tello EDU. 
А ваш заклад освіти яку освіту дає дітям - таку щоб на малини до Польщі?

Висновки робіть самі - ваші діти, ваше майбутнє і світ навколо ваш, той світ, який має приносити радість.

Обмінятися напрацюваннями, задати питання до майстер-класу і після можна на Gisforum (https://gisforum.pp.ua). Ресурс Gisforum (https://gisforum.pp.ua) був створений як доступний майданчик для комунікацій широкого кола користувачів геоінформаційних систем, незалежно від їх рівня кваліфікації і спеціалізації. Основні задачі ресурсу:

  • інформування користувачів про події у світі геоінформаційних систем і технологій;
  • надання можливості поставити запитання і отримати кваліфіковану відповідь від фахівців; 
  • надання можливості створити дискусію з певного питання або поділитись досвідом;
  • навчання, підвищення кваліфікації;
  • обмін своїми наробітками у сфері ГІС і програмування;
  • пошук фахівців і проектів;
  • популяризація ГІС. 

Список розділів не є сталим і кожен учасник ГІС-форуму може ініціювати обговорення нової теми.

Підписуйтеся на канал "Кіберджура" https://t.me/kiberdjura щоб дізнатися більше.

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" https://kiberdjura.blogspot.com/2020/11/esri.html .

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).

Сторінка у соцмережі тут:  https://www.facebook.com/cyberdjura

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?