75-річчя НАТО: стратегія і тактика майбутнього

Міжнародна академія геоінформатики має честь запросити до участі в конференції на тему “Кіберджура: бойове братерство молоді”. Захід відбудеться у змішаному форматі 24 квітня 2024 року і є продовженням дискусії, започаткованої 04 квітня 2024 року під час Круглого столу до річниці НАТО “75-річчя НАТО: стратегія і тактика майбутнього” (https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3846195-75ricca-nato-strategia-i-taktika-majbutnogo.html) та проводиться як підсекція в рамках VII міжнародної науково-практичної конференції “Застосування космічних та геоінформаційних систем в інтересах національної безпеки та оборони" Національного університету оборони України за ініціативи ТОВ “Esri-Україна” і ТОВ “ЕСОММ Со”.

Метою конференції “Кіберджура: бойове братерство молоді” є продовження дискусії щодо впливу сучасних хмарних технологій організації простору, які є базовими в Збройних Силах України та в арміях держав-членів НАТО, на український кіберпростір, формування української і громадянської ідентичності, критичне мислення. Водночас, на прикладах моделювання життєвих шляхів історичних постатей та воєнно-історичних подій планується продемонструвати учасникам базові підходи до виховання та початкової військової підготовки молоді, які напрацьовані в Командно-штабній грі (КШГ) “Кіберджура”.
Окремо слід зазначити, що в КШГ “Кіберджура” на сьогодні реалізуються низка завдань у підготовці людського капіталу в інтересах безпеки і оборони у двох вимірах (і одночасно):
  • “гуманітарний” – національно-патріотичне виховання і військово-патріотичне в умовах розмитих маркерів, спотвореної історії України і Світу московсько-радянськими імперськими наративами, постійних інформаційно-психологічних ворожих впливів з різних напрямків;
  • “технологічний” – гуманітарні завдання вирішуються за допомогою сучасного програмного забезпечення, яке є базовим в арміях держав Північно-Атлантичного Союзу та яке безоплатно надано усім закладам середньої (шкільної) освіти в Україні Компанією Esri (США).
Очікуваний результат дискусії – започаткування моделювання школярами воєнно-історичної події європейського масштабу в навчальній АСУВ “Славутич – Кіберджура”, що потребує пошуку і встановлення партнерських стосунків українських шкіл і ліцеїв з закладами середньої (шкільної) освіти в країнах Європейського Союзу як “народної дипломатії молоді”. Тому МАІ також звернулася до Міністерства закордонних справ України з метою організації взаємодії для практичного втілення ідей ментального зближення народів Європи перед спільними загрозами і викликами безпеці на базі сучасних кібернетичних технологій.
Для дистанційної участі в заході просимо учасників зареєструватися у гугл-формі:
до 10:00 23 квітня 2024 року. Для участі з доповідями і повідомленнями необхідно зв’язатися з організаторами  до 15:00 20 квітня 2024 року.
--------------------- * ---------------------
 
4 квітня 2024 року Круглий стіл до річниці НАТО "75-річчя НАТО: стратегія і тактика майбутнього" за підтримки: Центру інформації та документації НАТО - Представництва НАТО в Україні і за участю: іноземних військових аташе - членів Київської асоціації військових аташе.

Модератор: Валентина ПІСКУН, керівник експертної групи КШГ "Кіберджура", доктор історичних наук, професор, Інститут української археографії та джерелознавства імені М.С. Грушевського НАН України
Вітальне слово: Василь КРЕМЕНЬ, доктор філософських наук, професор, академік НАН
України, президент НАПН України, президент Товариства "Знання".
Вітальне слово: "Місія та історія НАТО", Вінета КЛЯЙНЕ, директор Центру інформації та документації НАТО, Представництво НАТО в Україні.
Панельна дискусія: "Історія відносин Україна-НАТО", Петро КАНАНА, радник віце-президента Міжнародної академії геоінформатики з питань євроатлантичної інтеграції.
Панельна дискусія: "Що таке гра Кіберджура? Нові підходи до навчального процесу за стандартами НАТО", Тарас ГРИЦЕВИЧ, заступник директора Львівського ліцею імені Героїв Крут.
Презентація проєктів "Кіберджура": ГІС-проєкт "Кіберджура: Життєвий шлях видатних жінок України" - старт "Року кібербезпеки – 2024" на основі хмарних технологій для організації простору в арміях країн-членів НАТО.
Проєкт "3D моделювання в геоінформаційній системі як новий метод дослідження військово-історичних подій".
- Григорій ПЕРЕПЕЛИЦЯ, директор Інституту зовнішньополітичних досліджень
- Сергій СЕГЕДА, доктор історичних наук, професор Національного університету оборони України
- Олег СААКЯН, політолог
Запуск пілотного проєкту, присвяченого НАТО "Історія відносин Україна-НАТО та українська євроатлантична інтеграція", Іван ГАЛЕНКО, віце-президент Міжнародної академії геоінформатики

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?