Національна система на базі ArcGIS для підготовки молоді до боротьби в кіберпросторі

В рамках VI міжнародної науково-практичної конференції на тему “Застосування космічних та геоінформаційних систем в інтересах національної безпеки та оборони” (<<< фраза для пошуку в bing), яка відбудеться 23.05.2023 р. (реєстрація учасників за посиланням https://forms.gle/vDyswpcynipWa95D8), запланована робота з 14:00 у змішаному форматі Секції №3 на тему: “Національна система на базі ArcGIS для підготовки молоді до боротьби в кіберпросторі” (<<< гугл ще не знає)Запрошення до дистанційної участі буде надіслано усім, хто зареєстрований за посиланням: https://forms.gle/go6d6Lj9CvGKb6rQA. Очна участь погоджується окремо.

До роботи в Секції планується запросити учасників наради в Апараті РНБО України 18.01.2023 року (докладніше у відео тут >>>) з метою продовження дискусії щодо імплементації законодавчих ініціатив і реформ без сучасних інформаційно-комунікативних технологій, які використовуються в країнах-членах НАТО.
Ключова подія в роботі секції – започаткування щорічної Мережевої КШГ Кіберджура-Сагайдачний: моделювання походу гетьмана Петра Сагайдачного на Москву в АСУВ "Славутич" НУОУ як ігрового сценарію руху "Кіберджура: Бойове братерства молоді". Таким чином, мета роботи Секції №3 – сприяння розвитку громадських ініціатив з національно-патріотичного виховання та формування української ідентичності через профорієнтацію у галузі сучасних кібернетичних технологій організації простору. Доповіді та тези будуть опубліковані у збірнику матеріалів конференції та у фахових наукових збірниках Національного університету оборони України. Зі  змістом секцій минулої, V Конференції можна ознайомитись за посиланнями:  
  • Секція 1:"
  • Секція 2: " Застосування геоінформаційних систем в інтересах національної безпеки та оборони" >>>
  • Секція 3 ... Це коли чинне законодавство не дає відповідей чиновникам на поточні питання, а Матриця правильності працює неправильно під тиском кацапів і нових технологій. Старі інструкції і методички не відповідають поточній картині світу, а нових на шару не дають.
    Одна цифра для розуміння гостроти проблеми ефективного управління людським капіталом, де комуністам-олігархам нічого окрім вивозу корисних копалин не треба (для ресурсе -орієнтованої економіки треба 10-15 млн. населення).

     Однією з науково-прикладних інновацій Секції№3 має стати підтримка ініціативи КіберЕкоІнтелект як школи розвідки, аналітики і управління для молоді. Це вже більш високий рівень КШГ "Кіберджура", де присутні такі поняття як "геобаза даних", "геопортал" та інші невідомі для ініціаторів НУШ наріжні камені НУШ.
  • Питання екології в національно-патріотичному вихованні відіграє фундаментальну роль. Екологічне виховання визначає майбутнє країни. Тому окремий комунікативний майданчик створено тут:  https://youtube.com/live/2RQSnrhrlo8?feature=share 

------------------------*------------------------
Аеророзвідка / Aerorozvidka 12 травня 2023 року
❗Нова вакансія для ArcGIS Specialist
Потрібен досвідчений ArcGIS Specialist з глибоким розумінням ArcGIS Server для розробки та підтримки інфраструктури геоінформаційної системи. Основним завданням цієї ролі буде забезпечення надійної та безперебійної роботи ArcGIS Server та наповнення його геоінформаційними даними.
✔ ВИМОГИ
▪ Досвід дизайну та розробки веб-карт і веб-застосунків у середовищі ArcGIS (Portal for ArcGIS, ArcGIS Pro)
▪ Досвід роботи з Windows Server 2019 та IIS
▪ Досвід роботи з ArcGIS Enterprise, зокрема з Portal for ArcGIS та GIS Server
▪ Досвід роботи з реляційними та тайловими кеш-сховищами ArcGIS Enterprise
▪ Добре знання мови програмування Python
▪ Досвід наповнення ArcGIS Server геоінформаційними даними, налаштування віджетів та сервісів
✔ ОБОВ'ЯЗКИ
▪ Налаштування та підтримка інфраструктури ArcGIS Server
▪ Установка та налаштування Windows Server 2019 та IIS для роботи з ArcGIS Server
▪ Конфігурування та підтримка Portal for ArcGIS та GIS Server в ArcGIS Enterprise
▪ Налаштування та підтримка реляційних та тайлових кеш-сховищ ArcGIS Enterprise
▪ Розробка та налагодження Python-скриптів
▪ Технічна та операційна підтримка користувачів ArcGIS
▪ Підтримка резервних копій даних ГІС
▪ Наповнення ArcGIS Server геоінформаційними даними, налаштування віджетів та сервісів
✔ УМОВИ
▪ обов'язкове проходження поліграфа на фінальному етапі
▪ офіційна мобілізація до кінця воєнного стану (можливе переведення уже мобілізованих)
▪ робота в офісі, 6 днів на тиждень
❗ВАЖЛИВО: надсилайте резюме на адресу recruitment@cidtd.mil.gov.ua
Також можлива співпраця на волонтерській основі.
Друзі, потрібна ваша допомога (не фінансова).
Ми знайшли спосіб як сильно збільшити ефективність БПЛА/ коптерів ЗСУ та зменшити їх втрати через РЕБ. Для цього нам потрібен штучний інтелект, що дозволить орієнтуватися по місцевості без GPS. Щоб це зробити - ми маємо його навчити розрізняти об'єкти на землі (будівлі, транспорт, людей). Але таких об'єктів має бути десятки тисяч, щоб штучний інтелект їх гарно розпізнавав. Тому потрібно десятки людей для цієї волонтерської роботи.
Якщо ви маєте ноутбук, час та натхення, то прошу заповнити цю форму. Спеціальних знань не потребується. Всі інструкції буде надано https://docs.google.com/forms/d/1JEzmu1l1hi9iXacn1jUBusk8Dejpoos8dgCovsphjQo/viewform?fbclid=IwAR3f6UD1pQVzuHKfSFLwczahQ_VCHcCIYcLxctQygpMACl1CW_jDy0lz6uM&edit_requested=true

Коментарі

  1. "Знищення кращих плюс спеціальне приведення до влади найгірших, ницих, підлих людей. І це все закінчується какістократією. Какістократія - це влада найгірших. Якщо аристократія – влада найкращих, то тут найгірших. Оце – наша історія. Оце – наш міст, до чого ми дійшли. Значить, нам треба піднімати початки – наших аристократів", – Ганна Черкаська.

    ВідповістиВидалити
  2. Паоло Люмьєре
    21 год ·
    Винесу в пост частину свого комента камраду:
    Проблема в тому, що рівень і концентрація "вільних" спеціалістів настільки низькі, що просто так їх "знайти" неможливо. На цю проблему вже напоролись багато колективів(в тому числі і я), як приватного бізнесу, так і "міністерств". У нас в країні 30 років була відсутня ланка "гуртків". Авіамодельних, ракетних і т. д. А приватні гуртки робототехніки і Ардуіно - вони просто не встигли розвинутись і розвинути за крайні роки. +Зміна поколінь. +30-річне зарплатне гноблення спеціалістів виробничих професій перед тими же айтями і манагерами. І все це в купі з кострубатими і консервативними програмами ВУЗ-ів, дало цю проблему. Бо масові серійні айтішники і комерсанти нічого військового нам не на-айтять. Як ви вже переконались. Тому спеціалістів доведеться не шукати, а вирощувати. А поки що - робити щось типу гуртко-хабів, націлених на довколовоєнну тематику.
    Шукати і запрошувати спочатку в якості керівників таких гуртків, щоб вони хоча би правильно могли завдання поставити: куди копати, що вчити і що досліджувати. Щоб можна було згодом отримати "готовий продукт". І, так, це дорого. За поради куди копати і що вивчати вам доведеться платити. А за постановку задач і написання ТЗ - платити більше чим в айтях. Значно більше. Яким би дивним вам зараз це не здавалось.
    Коментарі тут: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02YKDDRmDZkswDh9QXDLTrBoMPoMog3Jhyxm1Saxk4EqWPbvstB4qsXRrkDT2PRdbsl&id=100007954270172 (цікаві)

    ВідповістиВидалити
  3. Швеція замість планшетів повертає у школи паперові підручники
    У Швеції повертаються книжки. Таке рішення пов'язане зі складнощами з читанням, які спостерігаються в країні після більш ніж десяти років використання цифрових технологій у класі. 23 Серпня, 2023, 18:30 Світ
    https://vikna.if.ua/news/category/all/2023/08/23/145902/view?fbclid=IwAR2LeXLsjNwxAQqA631HsaY9l6YQ1sPO50fZ0dVpS7EhHyq0qYeO2vJYJas

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?