Розпад росії: математики не помиляються.

Або як путін прискорює здійснення наукових прогнозів. Володимир Ковтунець. Російські математики у 1977 спрогнозували розпад СССР упродовж 25 років. У 2007 році ця робота була розсекречена. Математична модель показала, що стан ерефії аналогічний стану СССР у 1977 році, тобто - розпад упродовж 25 років. Повний текст статті далі у графічних файлах. Відео дискусії можна знайти в пості https://kiberdjura.blogspot.com/2022/03/blog-post_17.html






Коментарі

  1. Жодна країна не може самотужки налагодити виробництво мікрочіпів, яке потребує не лише обладнання та сировини, а й широкого ринку збуту.

    Під тиском міжнародних санкцій Росія зможе налагодити локальне виробництво мікросхем, проте на дуже низькому рівні. Про це на порталі Хабр написав Денис Шамірян, генеральний директор фабрики з виробництва мікроелектромеханічних систем "МАППЕР".
    На його думку, жодна країна у світі не здатна повністю самостійно виробляти мікроелектроніку за технологічним процесом менше 90 нм. Для цього потрібна наявність чотирьох факторів, які Росія сама забезпечити не зможе:

    виробничого обладнання;
    компетентного персоналу;
    сировини, матеріалів та розхідників;
    ринку збуту.
    Денис Шамірян підкреслив, що побудувати завод з виробництва мікроелектроніки дуже складно, адже для його роботи потрібна велика "екосистема", що складається з великої кількості споживачів, обладнання, ресурсів та співробітників. Вона дуже тендітна і руйнується при дефіциті хоча б одного компонента.

    "Створити таку екосистему, повністю ізольовану від зовнішнього світу, на мою думку, неможливо", - зазначив фахівець. - "Налагодити щось на кшталт мікронної технології (контактна літографія, рідинне травлення, ручні операції) на коліні ще якось можна, але це буде рівень 8086/80286 або ZX Spectrum".

    Для довідки, Intel 80286 - 16-бітний x86-сумісний мікропроцесор другого покоління, випущений компанією Intel на початку 1982 року, є модернізованим варіантом процесора Intel 8086 з продуктивністю в 3-6 разів вище. Процесор застосовувався в основному IBM PC-сумісних персональних комп'ютерах. Модель 80286 переважно ставили на персональні комп'ютери, сумісні із системою IBM PC.

    ВідповістиВидалити
  2. У Росії через дефіцит тетрапака і картону зриваються постачання соку та молока. Про це повідомляє російське ЗМІ.
    Так, виконавчий директор Національної конфедерації пакувальників у РФ Олександр Бойко повідомив, що з поставкою гнучкої упаковки труднощів поки що немає, однак це може змінитися, якщо іноземні власники виробництв у Росії зупинять заводи.

    Також є труднощі із закупівлею плівки через брак сировини.

    Що стосується кінцевої продукції, то, незважаючи на те, що упаковка становить лише 5% собівартості більшості товарів, ціни на них все одно зростають. Багато постачальників упаковки перейшли на передоплату та гнучке ціноутворення, яке може змінюватися майже кожен день, і вимагають оплати рахунків протягом трьох днів під загрозою припинення відвантаження.

    ВідповістиВидалити
  3. Через запроваджені санкції за повномасштабне вторгнення в Україну Росія може залишитися без ліфтів.

    Запчастин для їхньої безперебійної роботи у росіян залишилося лише на пів року, пише російська газета "Аргументы и Факты".

    "Лише 30% деталей імпортні, але є найважливіші вузли, які збираються з закордонних комплектуючих. У роботі станції управління ліфтом багато залежить від мікропроцесорів та мікроконтролерів, які виготовляють на Тайвані та у Китаї. Якщо постачання цих чипів заборонять, то не зрозуміло, як вирішити цю проблему", - розповів генеральний директор асоціації "Російське ліфтове об'єднання" Петро Харламов.

    У виробництві використовуються американські технології, тож їхні власники можуть вимагати закрити доступ до технологій. Тоді китайські компанії-виробники нічого не зможуть із цим зробити.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Програмне забезпечення ліфтів також імпортне. Останні вісім років ми просили Мінпромторг РФ налагодити виробництво мікроелектроніки в Росії. Ця проблема є ключовою не лише для нас, але й для автомобілебудування, авіабудування, зв'язку, навіть ракети у нас літають із мікропроцесорами іноземного виробництва", - зазначив Харламов.

      Він наголосив, що ще одним важливим вузлом є лебідка - пристрій, який піднімає та опускає кабіну ліфта.

      "Наші підприємства поки не дійшли такого ж співвідношення "ціна-якість", на якому знаходяться закордонні виробники. Ми також не можемо поки що збирати ліфти, які їздять швидше за 4 м/с і можуть проходити понад 30 зупинок у різних напрямках", - сказав Харламов.

      Від початку війни в Україні ціни на нові легкові авто в Росії зросли на 30-60%. Хоча 83% легковиків для російського ринку збирають у РФ, велика частка зарубіжних деталей закуповують за валюту. Ціни на вживані автомобілі популярних брендів у Росії за останні два тижні в середньому зросли на 15-32%.

      Видалити
  4. росіяни виводять свої збереження за допомогою криптовалюти. Попит на неї серед громадян РФ стрімко росте.
    Засновник фонду ENCRY, холдингу, що спеціалізується на створенні блокчейн-сервісів, розробці рішень для кібербезпеки тощо, стверджує, що кількість транзакцій в криптовалютах значно зросла. Ріст відбувся у близько 3-5 разів.

    Особливість цих транзакцій у тому, що вони здійснюються не лише звичайними біткойнами, а і стейблкойнами, зокрема Tether. Ця криптовалюта прив'язана до долара США.
    Водночас один із основних постачальників фінансових даних на криптовалютному ринку для інвесторів та підприємств Kaiko повідомляє, що обсяг обороту USDT за рублі збільшився до десятимісячного максимуму. Це відбулося наприкінці лютого.

    Крім того

    продаж USDT 5 березня склав 2,6 млрд рублів;
    6 березня – 1,4 млрд рублів;
    а обсяг біткойн-транзакцій досяг 2 млрд рублів.
    Якщо порівняти із початком лютого, то середньоденний оборот складав лише близько 300 млн рублів.

    ВідповістиВидалити
  5. https://nashdom.us/home/novosti/n/pravitelstvo-britanii-reshilo-gotovitsja-k-neozhidannomu-raspadu-rossii--the-times
    В связи с бунтом главаря Группы Вагнера Евгения Пригожина против российских властей, Великобритания должна готовиться к неожиданному распаду России и разрабатывать план действий на разные сценарии. Об этом сообщает местная газета The Times со ссылкой на внутренние оценки британского правительства и собеседников в британском правительстве.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?