Esri: "Робити видимим що не видно"

Одним зі перших завдань географічних інформаційних систем (ГІС) було робити  видимим те, що раніше не бачили. Іншими словами - це візуалізація і аналіз даних. Різноаспектних, різноформатних, різного масштабу, явних і неявних та щойно утворених при аналізі. Великих і маленьких. Актуальних і малопомітних. Аналітика для розуміння. Розуміння для управління. От війна Азербайджану (Туреччини) та Вірменії (Московії) в Нагорному Карабасі зовсім по іншому розуміється, якщо бойові дії розглядати на мапі магістральних трубопроводів.

Але повернемося до кібербезпеки. Віктор Громовий у своєму пості переказав легенду XIX століття. У ній говориться про те саме, що почалося задовго до 2013 року і продовжується нині на теренах нашої Батьківщини. Отже, якось Істина і Брехня зустрілися чергового разу в Криму. Брехня привітала Істину, сказавши їй: "Сьогодні хороший день". Істина озирнулася навколо, дивлячись на небо, і дійсно, день був хороший і каміння з неба поки не падали. Вони провели деякий час разом, аж натрапили на великий колодязь з дніпровською водою. Брехня опустила руку в воду і повернулась до Істини. "Приємна і тепла вода, - сказала вона, - якщо ти хочеш, ми можемо скупатися разом?". Ну, типу, ми ж сестри, дідивоєвалі, адіннарод та інша локшина від Мордору.
 
"Істина, яка вибирається з криниці"; "Істина, яка вибирається з криниці, озброєна батогом для покарання людства"; або просто "Істина" — картина французького художника Жана-Леона Жерома, написана ним у 1896 році. Знаходиться в колекції музею Анни де Бож'о у Мулену. 
 
Істина знову була недовірливою, але не дуже. Вона опустила руку в воду, і вода була дійсно приємною. Деякий час вони плавали, коли раптово Брехня вийшла з колодязя, одягла одяг Істини і зникла. Істина, сердита, вийшла голою з води. Чули про "голу Правду"? Так це той випадок. Вона почала бігати всюди, розшукуючи Брехню, щоб отримати свій одяг. Світ, який бачив її оголеною, відвертався через сором і гнів. А Кравчук з гімнотворцем Павличком почали робити вигляд, що то не їхніх рук діло. Бідна Істина, соромлячись, повернулася до колодязя і пропала там назавжди. З тих пір Брехня вештається по всьому світу, одягнена як Істина, творить Зло де тільки може і не може, а всі задоволені існуючим порядком, і світ жодним чином не хоче бачити голу Істину. Тепер збагнули усю глибину проблем сучасної кібербезпеки та тіньової економіки?

Насправді тільки ГІС може допомогти юристам відновити право власності Істини на власний одяг, а правоохоронцям локалізувати і викрити брехню та побороти постправду. Для учасників Всесвітньої програми Esri з модернізації шкільної (середньої) освіти (тут: >>>) уже доступний інструментарій для протидії історичним міфам та імперській Брехні, а МОН України не заперечує й схвалює

 Підписуйтеся на канал "Кіберджура" https://t.me/kiberdjura щоб дізнатися більше.   

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?