Esri: "Робити видимим що не видно"

Одним зі перших завдань географічних інформаційних систем (ГІС) було робити  видимим те, що раніше не бачили. Іншими словами - це візуалізація і аналіз даних. Різноаспектних, різноформатних, різного масштабу, явних і неявних та щойно утворених при аналізі. Великих і маленьких. Актуальних і малопомітних. Аналітика для розуміння. Розуміння для управління. От війна Азербайджану (Туреччини) та Вірменії (Московії) в Нагорному Карабасі зовсім по іншому розуміється, якщо бойові дії розглядати на мапі магістральних трубопроводів.

Але повернемося до кібербезпеки. Віктор Громовий у своєму пості переказав легенду XIX століття. У ній говориться про те саме, що почалося задовго до 2013 року і продовжується нині на теренах нашої Батьківщини. Отже, якось Істина і Брехня зустрілися чергового разу в Криму. Брехня привітала Істину, сказавши їй: "Сьогодні хороший день". Істина озирнулася навколо, дивлячись на небо, і дійсно, день був хороший і каміння з неба поки не падали. Вони провели деякий час разом, аж натрапили на великий колодязь з дніпровською водою. Брехня опустила руку в воду і повернулась до Істини. "Приємна і тепла вода, - сказала вона, - якщо ти хочеш, ми можемо скупатися разом?". Ну, типу, ми ж сестри, дідивоєвалі, адіннарод та інша локшина від Мордору.
 
"Істина, яка вибирається з криниці"; "Істина, яка вибирається з криниці, озброєна батогом для покарання людства"; або просто "Істина" — картина французького художника Жана-Леона Жерома, написана ним у 1896 році. Знаходиться в колекції музею Анни де Бож'о у Мулену. 
 
Істина знову була недовірливою, але не дуже. Вона опустила руку в воду, і вода була дійсно приємною. Деякий час вони плавали, коли раптово Брехня вийшла з колодязя, одягла одяг Істини і зникла. Істина, сердита, вийшла голою з води. Чули про "голу Правду"? Так це той випадок. Вона почала бігати всюди, розшукуючи Брехню, щоб отримати свій одяг. Світ, який бачив її оголеною, відвертався через сором і гнів. А Кравчук з гімнотворцем Павличком почали робити вигляд, що то не їхніх рук діло. Бідна Істина, соромлячись, повернулася до колодязя і пропала там назавжди. З тих пір Брехня вештається по всьому світу, одягнена як Істина, творить Зло де тільки може і не може, а всі задоволені існуючим порядком, і світ жодним чином не хоче бачити голу Істину. Тепер збагнули усю глибину проблем сучасної кібербезпеки та тіньової економіки?
Картина французького художника Едуарда Деба-Понсана, якій понад 100 років, називається "Правда, що виходить з колодязя"

Насправді тільки ГІС може допомогти юристам відновити право власності Істини на власний одяг, а правоохоронцям локалізувати і викрити брехню та побороти постправду. Для учасників Всесвітньої програми Esri з модернізації шкільної (середньої) освіти (тут: >>>) уже доступний інструментарій для протидії історичним міфам та імперській Брехні, а МОН України не заперечує й схвалює

 Підписуйтеся на канал "Кіберджура" https://t.me/kiberdjura щоб дізнатися більше.   

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?