Гетьманська тризна Петра Сагайдачного і заповіді бойового братерства

Взагалі, Кіберджура це не про і не для вчителів савєтской формації та гробокопачів з саперною лопаткою: номер один викопує, номер два закопує. Кіберджура - це про ТВОРЧІСТЬ. Для тих десяти, а в перспективі двадцяти відсотків молодого світу, які  будуть керувати світом - розвідників-піонерів, аналітиків і управлінців. Тому багато букв, складні закручені багатоаспектні тексти і приховані смисли та ноу-хау. А ще цікаві люди, яких можна знайти лише в цікавих справах і процесах!
В моїй концтабірній digital-стрічці Дмитро Золотухін поширює пост
Тетяни Ніколаєнко щодо інформаційної політики в Україні. Цитую дослівно: "Мені здається, що наступна зима буде ще гірша за цю. Що браві розрахунки на контрнаступ і дурнуваті інтерв‘ю, де в Буданова питають про війну у футбольній термінології 70 хвилини матчу, грають з нами дуже поганий жарт. Так, я знаю про психологічні захисти, але колись Юнг написав, що легше повертати до реальності депресивного пацієнта, ніж шизофренічного. Тому краще бути депресивним і параноїдним ніж в ефемерних очікуваннях". Кінець цитати. 
Я нічого не знаю ні про Дмитра Золотухіна, ні про пані Тетяну Ніколаєнко. Не є експертом в інформаційному протиборстві чи психології натовпу. Але повністю поділяю їхні думки, так як сам дійшов до такого ж висновку, коли готував презентацію ГІС-проєктів "Гетьманська тризна Петра Сагайдачного і заповіді бойового братерства" на 27 квітня в Музеї гетьманства, а саме:
О скільки білих плям, гнилих кочок на болоті, інформаційних мін уповільненої дії та дистанційно керованих, кагебешних і навіть ще московськоімперських закладок виявив процес підготовки!!! Варто згадати пасивістське "протидія дезінформації" при відсутності "центру активного інфонаступу"... 
Отже, 20…22 квітня 2023 року четвертий рік поспіль громадські організації ГО "Рідна країна, Українське дитячо-юнацьке товариство Січ, Дитячо-юнацька організація Джура, Козацьке товариство Київщини, місцева козацька громада та інші проводять щорічну Гетьманську тризну пошанування пам’яті Гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного як представника переможної традиції у протистоянні з Московією.
Гетьманська тризна 2023. Фото зі сторінки Миколи Томенка.

Трахтемирів – перша козацька столиця, з якої гетьман Петро Сагайдачний пішов у 1618 році на Москву у допомогу польському королевичу Владиславу. З того часу Новгород-Сіверський повернуто в лоно України. Сьогодні історія Трахтемирова є символом бойового братерства народів Речі Посполитої – держави трьох народів. 
Військове телебачення: коротко про головне.

До Гетьманської тризни Мережева громадська організація Міжнародна академія геоінформатики ініціювала створення кібер-кадетами Львівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут ГІС-проєкту про життєвий шлях Гетьмана Сагайдачного як частини великого краєзнавчого проекту для школярів, що включатиме 3D-моделювання історичної мапи Трахтемирова. 

Повний відеозвіт заходу в Музеї гетьманства.

Як показує досвід проведення КШГ Кіберджура-Крути, історичні мапи дозволяють підняти наукові дослідження та освітньо-виховний процес на якісно вищий рівень.
Підготовка презентації ГІС-проекту. 
Робоча зустріч кібер-кадетів з письменником Дмитром Капрановим. 

Пані Зоя Ружин поділилася знаннями про те, що Гетьманом П.Сагайдачним тривалий час займався  Єпископ Іоан (Швець), збирав матеріали на канонізацію. Саме завдяки праці таких, як Владика Іоан 20 квітня є днем святої пам'яті великого Гетьмана державника, Благовірного Петра Конашевича Сагайдачного. Його причислення до лику святих відбулось у 2011 році на Архієрейському соборі УАПЦ, а Чин Прославлення відбувся 17 липня 2011 року у величній святині Самбірського православного храму на честь Успіння Божої Матері. Помісна Українська православна церква (ПЦУ) затвердила канонізацію гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного, таке рішення Священного Синоду ПЦУ від 21 серпня розміщене в церковному журналі №16. День пам'яті святого благовірного гетьмана Петра Конашевича Сагайдачного встановлено 20 квітня за новим стилем (7 квітня за старим). На честь Гетьмана пишуть поезії, складають пісні, творять історичні розвідки, вирішили і ми долучитися до цієї побожної місії. Пропонуємо і вам декілька поезій, створених на вшанування великої й світлої пам'яті Святого Гетьмана Петра. Не ГІСами єдиними...
Поезії читав автор Єпископ Іоан (Швець), пісні у виконанні Пана М. Сікори, під акомпанемент Пані О. Слюсаренко. Славень Петру Сагайдачному виконаний Русланом Герасименком, під керівництвом Олександра Жарія, Військовим оркестром Оперативного командування "Схід".

Портал для Музею гетьманства:

Коментарі

  1. Ліцей імені Героїв Крут у Львові 19.04.2023
    Сьогодні у нашому ліцеї ми зробили ще один важливий крок у розвитку міжнародної співпраці з військовими закладами освіти інших країн.
    В он-лайн форматі пройшла зустріч керівництва Львівського ліцею імені Героїв Крут та військової школи "Гусар" з міста Вроцлав (Польща) - Husarz. Główna Wojskowa Szkoła Średnia we Wrocławiu. Очільники обговорили спільну діяльність на поточний рік: участь польської сторони в інтерактивному проєкті, присвяченому військовим походам Петра Сагайдачного, спільні таборування, а також обміни делегаціями ліцеїстів та вчителів.
    У підсумку зустрічі було підписано угоду про співпрацю із нашими польськими колегами. Плануємо найближчим часом зустрітися на спільних акціях!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Джерело: https://www.facebook.com/lgkrut/posts/pfbid035smjRJJLJigUWey8wbb6EydB5XV8o9VQRRFrhkvGFp1apRrewvpwZEfcei3r3LQml

      Видалити
  2. https://www.rbc.ua/rus/news/mihaylo-samus-zahidni-partneri-naybilsh-boyatsya-1682355005.html

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?

#Андрофаги