#Кіберджура: Тактична підготовка. Дії дозорного відділення на маршруті руху

Презентаційний захід Конкурсу інтегрованих уроків в хмарних технологіях серед команд джур-кіборгів КШГ “Кіберджура” на тему “Облаштування всесвітнього українського кіберпростору» в Міністерстві освіти та науки України. Проводить Львівський державний ліцей ім. Героїв Крут 16 грудня 2021 року, початок о 16-30. Інтегрований урок з предметів інформатика, географія, "Захист України", історія, технології на тему: "Тактична підготовка. Дії дозорного відділення на маршруті руху" (Захист України, 11-й клас, профільний рівень). 

В ході уроку розглянуто важливість орієнтування на місцевості та ведення розвідки під час руху за визначеним маршрутом на прикладі бою під Крутами (посилання на ГІС-проект), сформовано розуміння застосування для цього систем географічних координат, традиційних засобів (компас, карта-схема тощо) та сучасних геоінформаційних технологій (зокрема ArcGIS Field Maps). 
В підготовці та проведенні уроку беруть участь учителі історії Ярослав Гебуза, географії Галина Бенюк, технологій Вадим Масовець, предмета "Захист України" майор Олександр Бондаренко (загальне керівництво), капітан  Ігор Саджениця і капітан Анастасія Шаповал, усі троє учасники бойових дій з москалями на Сході України. Постановка задачі, синхронізація зусиль і контроль на усіх етапах  -  Заступник начальника ліцею з навчальної роботи підполковник Тарас Грицевич. 
В презентації інтегрованого уроку у залі для брифінгів Міністерства освіти та науки України візьмуть участь Заступник Міністра Віра Борисівна Рогова (по факту - дистанційно), директор Директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Олег Вікторович Єресько, головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти нацменшин Роман Васильович Гладковський, професор, доктор історичних наук Валентина Миколаївна Піскун, начальник відділу національно-патріотичного виховання Департаменту гуманітарного і соціального забезпечення Міністерства Оборони України полковник Герасименко Микола Васильович (дистанційно) та інші поважні особи.
Захід національно-патріотичного спрямування приурочений до Дня Збройних Сил України і проводиться в рамках “Місяця кібербезпеки в Україні – 2021” (п. 24 плану Основних заходів) як один із базових проектів КШГ “Кіберджура”. Зміст заходу: огляд і конкурсне оцінювання створених опорно-штурмовими і мережевими командами джур-кіборгів КШГ “Кіберджура” шкільних інтегрованих уроків (фрагментів) із використанням хмарних ГІС-технологій. 
Особливістю проекту є те, що ГІС-проекти створюють майбутні захисники і захисниці України в тих технологіях, на яких побудовані системи управління зброєю, силами і ресурсами, а також мають надзвичайно широку сферу цивільного застосування. Сьогодні команди джур-кіборгів формують ту частину українського кіберпростору, що є атрибутом Держави: кіберпортрети видатних українців світу та історичних постатей на українських теренах. 
Формат заходу – очний з он-лайн трансляцією головним інформаційним партнером КШГ "Кіберджура" Студі'. «TV-7 production» (https://tv7.studio). Для участі в зум-конференції слід зареєструватися: https://forms.gle/xioEtnMzHww8Bmc87.
Серед низки очікуваних результатів для КШГ "Кіберджура" – оформлення опорно-штурмових та мережевих команд джур-кіборгів та їхніх напрацювань в Навчально-когнітивному центрі управління на базі АСУВ “Славутич” як “наряду сил” для моделювання мережецентричних операцій сучасної гібридної війни та інших ігрових сценаріїв КШГ “Кіберджура”. Про деякі аспекти Кіберджури в науково-популярній газеті "Світ", №45-46 за грудень 2021 року, стор. 7 "ОПЕРАТОРИ МАЙБУТНІХ «БАЙРАКТАРІВ".
Як нам стало відомо, в рамках Всесвітньої програми Esri з модернізації шкільної (середньої) освіти можливе використання технології та набутих знань для управління навчальним процесом в середній школі

Підписуйтеся на канал "Кіберджура" https://t.me/kiberdjura щоб дізнатися більше.

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).

Презентація в пресцентрі Українського кризового медіацентру "Шкільний інтегрований урок "Наш герой Василь Сліпак",  Лідер - Билабсівська опорна школа

 

Коментарі

  1. Плани на наступний рік
    https://armyinform.com.ua/2021/12/29/2022-j-stane-dlya-liczeyu-imeni-geroyiv-krut-rokom-mizhnarodnoyi-spivpraczi/?fbclid=IwAR3U8EpDpNY7ZdDWfYRDQ0ywawmtNRsP5daTA1nCdX6OvV686B8KINJrW8g

    ВідповістиВидалити
  2. http://sm.gov.ua/uk/arkhiv1/27828-shkolyari-sumskoyi-zosh-19-otrymaly-vidznaku-vid-natsionalnoho-tsentru-kiberbezpeky-rnbo-ukrayiny.html

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?