Кіберджура: старт 2021 Місяця кібербезпеки

У відповідності з Планом заходів проведення "Місяця Кібербезпеки" у 2021 році в Національному координаційному центрі кібербезпеки РНБО України відбулося  Інструктивно-методичне заняття про порядок створення Мережевих команд Джура-Кіборг Командно-штабної гри "Кіберджура". 
Онлайн трансляцію забезпечував партнер КШГ «Кіберджура» 
«Студія ТБ-7 продакшин».
Захід адресований виховникам КШГ Кіберджура на виконання Стратегічного завдання "Запровадження у системі військово-патріотичного виховання та системі територіальної оборони навчальних програм підготовки та проведення практичних навчань у сфері кібербезпеки" Стратегії кібербезпеки України «Безпечний кіберпростір – запорука успішного розвитку країни», затвердженої Указом Президента України №447/2021 від 26 серпня 2021 року. Згідно задуму, під час підготовки заходу планується опрацювати такі питання:
  • Місце КШГ "Кіберджура" в Стратегії кібербезпеки України (представник РНБО України).
  • Візуалізація мережі команд Джура-Кіборг засобами Навчально-когнітивного центру управління на базі АСУВ "Славутич" (НУОУ ім. І.Черняховського).
  • Положення про опорно-штурмові та мережеві команди Джура-Кіборг. Порядок реєстрації команд, презентації ГІС-проектів “Життєвий шлях історичних постатей України” та Конкурсу інтегрованих уроків в хмарних технологіях серед команд Джура-Кіборг КШГ “Кіберджура” на тему “Облаштування всесвітнього українського кіберпростору” (За цим посиланням https://www.facebook.com/cyberdjura запитуйте реєстраційну форму Виховника Мережевої команди Джура-кіборг і проект Положення).
По першому питанню доповіді не було, так як в цей же день Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов проводив нараду щодо виконання рішення РНБО України від 14 травня 2021 року «Про невідкладні заходи з кібероборони держави», уведеного в дію Указом Президента України від 26 серпня 2021 року № 446.
Відповідно до цього Указу Кабінетові Міністрів України доручено у двомісячний строк розробити та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкт щодо створення та функціонування у системі Міністерства оборони України кібервійськ.
На даний час утворено 9 опорно-штурмових (з ліцензіями ArcGIS OnLine)  і 11 мережевих команд Джур-Кіборгів. Визначені історичні постаті для створення їхніх життєвих шляхів на електронних мапах. ГІС-проекти мають бути розроблені командами до Дня захисників і захисниць 14 жовтня цього року. Також розроблено макет сертифікаційного документу "Відзнака НКЦК РНБО України" за кращий ГІС-проект за підписом заступника секретаря РНБО України.

Тарас Грицевич. Партнерська співпраця в ArcGIS Online при організації взаємодії в Мережевих командах "Джура-Кіборг".

 
Підписуйтеся на канал "Кіберджура" https://t.me/kiberdjura щоб дізнатися більше.

Умови для участі в КШГ "Кіберджура" тут >>>.

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?