Кіберджура. Старт.

Першого жовтня в Європі стартує Місяць кібербезпеки. До плану заходів включено і новий напрямок у військово-патріотичному вихованні "Кіберджура". Міжнародна академія інформатики ініціювала пілотну Командно-штабну гру (КШГ) «Кіберджура» на базі освітніх закладів – учасників Глобального проекту модернізації освіти у світі від Esri. КШГ «Кіберджура» планується у три етапи (вересень 2020, листопад 2020, травень 2021) із застосуванням  спеціальних можливостей навчальної автоматизованої системи управління військами (далі – АСУВ) «Славутич», Інтеграційної платформи «Дельта» Збройних Сил України та хмарних  сервісів ArcGIS OnLine. Перераховані назви продуктів об'єднує те, що вони створені Компанією Esri (США) - світововим лідером геоінформаційних систем (ГІС). 
Мета КШГ – відпрацювання плану і змісту проведення командно-штабної гри та ігрових сценаріїв гри «Кіберджура» для профорієнтації молоді. Згідно задуму, користувачі хмарних сервісів ArcGIS OnLine зможуть засобами АСУВ «Славутич» та Інтеграційної платформи «Дельта» Збройних Сил України вирішувати низку прикладних задач згідно тематичних напрямів в інтересах протидії агресору та розвитку міжнародного співробітництва.
 Ключовими пріоритетами КШГ «Кіберджура» є: 
  • впровадження сучасних інформаційних технологій в шкільній освіті в рамках Глобальногопроекту модернізації освіти у світі від Esri;
  • створення шкільних інтегрованих уроків «інформатика – географія – предметна область» засобами Esri Story Maps;
  • спростування і дезавуювання імперських міфів за допомогою "карт історії" та захист громадянського суспільство від постправди; 
  • залучення молоді до моніторингу і охорони довкілля;
  • просування і ствердження сучасних смислів і цінностей демократичного громадянського суспільства. 
Як повідомило офіційне інформаційне представництво міністерство оборони України "АрміяІнформ", до впровадження на всеукраїнському рівні командно-штабної гри "Кіберджура" долучився Національний університет оборони України імені Івана Черняховського. 

Щоб взяти участь в КШГ "Кіберджура" бажано стати учасником Глобального проекту модернізації освіти від Esri (умови тут >>>). 

Головний інформаційний партнер КШГ «Кіберджура» - Студія «TV-7 production» (https://tv7.studio).


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?

#Андрофаги