Культура і "Залізний Купол", - що первинне?

Чому Радіо "Культура"? Де культура, а де ракетні зенітні комплекси? Виявляється, уже є розуміння і навіть усвідомлення, що для нормального розвитку культури народу вкрай необхідна адекватна система захисту країни, у тому числі і протиповітряна оборона. І прикро, що таке "прозріння" приходить з регіону, де невід'ємною частиною культури є уже інстальовані перманентні "тероризм" і "війна". Їхній досвід цінний, але не треба забувати про "Грабуй награбоване" за процент під галса "Земля селянам" і "Фабрики робочим", Червоні терори і Голодомори від тих, хто так "близько прийняв до серця Октябрськую рєволюцію", і потім майже остаточно завіявся на землі, які не спаскуджені Чорнобилем. Тож не всякий досвід є прийнятним для Людини.
Не новина, що для західного, як і східного світів, питання "культури" завжди є первинним, а усякі там "залізні куполи" - це лише засіб захисту культури, цінностей та інтересів. І саме культура захищала і захищає життя та територіальну цілісність більшості європейських країн, береже мир, творить процвітання та рятує від занепаду.
В Україні, де було знищено чотири покоління власників, культуру і досі гноблять усякими своїми та чужинськими "ізмами". Не меншої шкоди завдає і псевдокультура з її міфами і деструктивними наслідками. Тому власну сучасну українську протиповітряну оборону (ППО) ще не скоро побачимо - немає української культури щоб її захищати, немає українського власника, який служить українській культурй і який плекає українську культуру. Докладніше слухайте в етері Радіо "Культура" з Дариною Озерною (повний запис передачі 20 травня 2021 року тут >>>). 
Але для України важливі не всесвітня реклама ЗКР "Залізний купол" і прагнення наших військових отримати подібну систему для завдань оборони і відновлення територіальної цілісності. Важливо знати те, що в палестинських засобах доставки вибухових матеріалів відсутні сучасні технології. Саме ті знання і технології, впровадження яких у цивільних секторах економіки та в економічній конкуренції є метою #Кіберджура https://www.facebook.com/cyberdjura

Обмінятися напрацюваннями, задати питання ГІС-технології можна на Gisforum (https://gisforum.pp.ua). Ресурс Gisforum (https://gisforum.pp.ua) був створений як доступний майданчик для комунікацій широкого кола користувачів геоінформаційних систем, незалежно від їх рівня кваліфікації і спеціалізації. 
 

Коментарі

  1. Вже без супутника
    https://hightech.fm/2021/06/11/taisei-japan

    ВідповістиВидалити
  2. Інтернет: Ізраїльський технологічний гігант Ельбіт на завершальному етапі підготовки до серійного виробництва боєвих лазерних протиракетних систем, покликаних замінити собою Залізний купол. Ці системи в декілька разів дешевше і в десятки разів ефективніше існуючої системи протиракетної оборони.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар

Популярні дописи з цього блогу

ШЕВРОНИ, ЯКІ ВЕДУТЬ ДО ПЕРЕМОГИ!

#Андрофаги

Ідіотократія: скільки років залишилося до перемоги дурості?